Blog d'Arquitectura

5G Standalone

Desvetllant el futur i explorant el poder del 5G Standalone. En aquest article, es mostra una visió general d’aquesta nova tecnologia.

28-09-2023

Navegadors IA

L’era de la informació ha convertit els navegadors web en una part integral de les nostres vides a través de les quals, s’explora l’ univers d'informació disponible en Internet. Però, i si aquests navegadors poguessin entendre millor les necessitats i oferissin una experiència de navegació més personalitzada, intuïtiva i eficient?. La integració amb la Intel·ligència Artificial (IA) lliura aquesta experiència.

27-07-2023

ChatGPT

Desbloqueja el poder de ChatGPT amb la seva arquitectura tecnològica. En aquest article es mostra una visió detallada de l'arquitectura de la intel·ligència artificial de moda.

30-06-2023

Open RAN

Open RAN està revolucionant les xarxes mòbils. Amb la seva arquitectura oberta i desagregada, aquesta tecnologia promet transformar la indústria de les telecomunicacions.

26-05-2023

DOCSIS 4.0

Aquest article pretén donar una visió general de l'última versió de l'estàndard de xarxa de comunicacions per cable: DOCSIS.

26-04-2023

Seguretat IoT

Internet de les coses (IoT) és un concepte ampli que s'està estenent ràpidament per tot el món. A causa de la seva naturalesa inherent, els dispositius IoT són més vulnerables als atacs que altres infraestructures cibernètiques.

23-03-2023

DaaS i Cloud PC

Aquest article pretén donar una visió del producte Cloud PC (Windows 365) de Microsoft, tot incloent les seves característiques, pros i contres, casos d’ús i novetats.

27-02-2023

NaaS. Visió General

Les fórmules de pagament per ús estan a l'ordre del dia. Les alternatives com SaaS (Software com a Servei), IaaS (Infraestructura com a Servei) o PaaS (Plataforma com a Servei) són cada vegada més conegudes i sol·licitades pel mercat i no és d'estranyar que la xarxa també segueixi aquesta tendència. D’aquí apareix NaaS (Network as a Sevice).

21-11-2022

6G. Visió General

La investigació en les noves tecnologies basades en radiocomunicacions com les xarxes sense fils 6G, donen una visió a futur de com serà el nou món híper connectat i immersiu on es fusionarà el món físic amb el digital. En aquest article es pretén donar una visió general sobre la tecnologia 6G tot destacant les seves característiques i casos d’ús futurs.

20-10-2022

Internet de les coses de banda estreta (NB-IoT)

El nombre de dispositius que formen Internet de les coses (IoT) segueix creixent de forma exponencial i comencen a sorgir noves tecnologies per donar solució a aquesta necessitat com ara el Narrowband IoT conegut també com a NB-IoT.

28-09-2022
RSS