Blog d'Arquitectura

Arquitectura TI Sostenible

Construint un futur digital sostenible i navegant pel territori de la tecnologia verda. En aquest article, es descriuen els conceptes que es segueixen en l’ecologització de servidors, dispositius informàtics i aplicacions.

29-11-2023

Microsoft 365 Copilot

Microsoft 365 Copilot és l’assistent d'intel·ligència artificial que ajuda a millorar la productivitat i la creativitat. S’integra amb les aplicacions de Microsoft 365 com: Word, Excel, PowerPoint, Teams entre d’altres, i brinda assistència i suggeriments mentre s’hi treballa.

30-10-2023

5G Standalone

Desvetllant el futur i explorant el poder del 5G Standalone. En aquest article, es mostra una visió general d’aquesta nova tecnologia.

28-09-2023

Navegadors IA

L’era de la informació ha convertit els navegadors web en una part integral de les nostres vides a través de les quals, s’explora l’ univers d'informació disponible en Internet. Però, i si aquests navegadors poguessin entendre millor les necessitats i oferissin una experiència de navegació més personalitzada, intuïtiva i eficient?. La integració amb la Intel·ligència Artificial (IA) lliura aquesta experiència.

27-07-2023

ChatGPT

Desbloqueja el poder de ChatGPT amb la seva arquitectura tecnològica. En aquest article es mostra una visió detallada de l'arquitectura de la intel·ligència artificial de moda.

30-06-2023

Open RAN

Open RAN està revolucionant les xarxes mòbils. Amb la seva arquitectura oberta i desagregada, aquesta tecnologia promet transformar la indústria de les telecomunicacions.

26-05-2023

DOCSIS 4.0

Aquest article pretén donar una visió general de l'última versió de l'estàndard de xarxa de comunicacions per cable: DOCSIS.

26-04-2023

Seguretat IoT

Internet de les coses (IoT) és un concepte ampli que s'està estenent ràpidament per tot el món. A causa de la seva naturalesa inherent, els dispositius IoT són més vulnerables als atacs que altres infraestructures cibernètiques.

23-03-2023

DaaS i Cloud PC

Aquest article pretén donar una visió del producte Cloud PC (Windows 365) de Microsoft, tot incloent les seves característiques, pros i contres, casos d’ús i novetats.

27-02-2023

NaaS. Visió General

Les fórmules de pagament per ús estan a l'ordre del dia. Les alternatives com SaaS (Software com a Servei), IaaS (Infraestructura com a Servei) o PaaS (Plataforma com a Servei) són cada vegada més conegudes i sol·licitades pel mercat i no és d'estranyar que la xarxa també segueixi aquesta tendència. D’aquí apareix NaaS (Network as a Sevice).

21-11-2022
RSS