SIC. Unificació de les eines de construcció


21-02-2023
Darrera actualització: 21-02-2023

Introducció

El Servei d’Integració Contínua és un servei a disposició dels proveïdors d’aplicacions per a automatitzar el desplegament de les aplicacions. Actualment, es troben en servei dues plataformes CI/CD: SIC 2.0 i SIC 3.0, les quals han estat fent ús de catàlegs d’eines de construcció propis implicant sobrecostos de manteniment i adaptació tecnològica, a més de generar certa confusió als usuaris del servei.

Novetats

Amb l’objectiu d’unificar criteris, reduir costos de manteniment i anar fent passes cap a l’objectiu de migració, s’ha adaptat el SIC 2.0 per a passar a fer ús de les imatges de construcció del Catàleg corporatiu del SIC 3.0. Aquest catàleg únic d’imatges de construcció proporciona les imatges estrictament necessàries d’acord amb les compatibilitats de les diferents versions de les tecnologies, tot i que, per raons de retrocompatibilitat de configuracions, en el cas de Maven, es mantindrà la cobertura de configuració de tools/jdks referenciades actualment per les aplicacions.

Impacte

S’ha aplicat una estratègia basada en el fet que el canvi sigui transparent per als usuaris, per la qual cosa, en general, no serà necessària cap adaptació a les configuracions de les aplicacions integrades actualment al SIC. No obstant això, hi ha determinats casos en els quals l’aplicació defineix la seva pròpia imatge de construcció personalitzada, que acostuma a estendre d’una imatge del catàleg corporatiu del SIC. En aquests casos, sí que esdevindrà necessari modificar la imatge de la qual hereta perquè passi a ser una imatge del nou catàleg “gencat-sic-builders”.

Per exemple:

FROM registreimatges.sic.intranet.gencat.cat/gencatsic/maven-builder:1.0-3.6-11-openjdk

Haurà de substituir-se per:

FROM registreimatges.sic.intranet.gencat.cat/gencat-sic-builders/mvn-builder:1.0-3.6-11-openjdk

Data límit

El dia 27/02/2023 es donarà de baixa el catàleg antic d’imatges builder “gencatsic”. Per la qual cosa, a partir d’aquest moment qualsevol referència a les imatges antigues implicarà incidències en els desplegaments. Preguem, per tant, dueu a terme les adaptacions necessàries als aplicatius.



Per a més informació:



Si teniu qualsevol dubte o problema podeu revisar les Preguntes Freqüents o utilitzar els canals de Suport.