Connectors de Canigó amb serveis corporatius


26-09-2018
Darrera actualització: 26-09-2018

Manteniment de connectors Canigó

Dins de la tasca de manteniment del framework de Canigó, aquest mes de setembre s’ha encetat una tasca de revisió i manteniment dels diferents connectors o mòduls d’integració de Canigó, revisant les proves unitàries i actualitzant el codi mirant d’adaptar-lo als nous best practices. Qualsevol problema amb els connectors és detectat de forma proactiva mitjançant l’automatització de l’execució d’aquests tests unitàris al SIC.

Un connector de Canigó és un conjunt de funcionalitats dins un àmbit definit, empaquetades en un format accessible per al desenvolupador. L’objectiu dels connectors de Canigó és múltiple:

  • Abstracció: Per una banda s’aconsegueix abstreure el desenvolupador dels detalls de la implementació, triant valors adients i pre-definits per la OT de Canigó (p.e. timeouts).
  • Simplificació: Per l’altre banda els connectors ofereixen una capa simplificada d’utilització orientada als casos d’ús més estàndard, orientant el desenvolupament cap a una solució estàndard, millorant el TTM.
  • Certificació i suport: Finalment, els connectors de Canigó ajuden a definir el conjunt de dependències per l’ús de l’aplicació. Tot aquest conjunt de dependències i de configuracions ajuda a definir un quòrum que permet definir una aplicació certificada per Canigó, donant accés a un suport preferent i de qualitat.

A continuació es descriuen un petit subconjunt dels diferents connectors que proporciona Canigó:

PICA

La Plataforma d’Integració i Col.laboració Administrativa disposa d’un suport preferent dins a Canigó, desplegat en diferents connectors segons l’àmbit dels serveis oferits.

Així doncs, el ventall de funcionalitats dels diferents connectors varia des de l’accés a dades del Padró i la validació de dades amb DNI, fins a l’accés a dades tributàries.

ICC

Els serveis del connector per l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya estan orientats a la cerca i validació d’adreces, geo-posicionaments i serveis de localització.

PSGD

Els serveis de Gestió Documental amb Alfresco giren entorn de la gestió de carpetes, documents i metadades associades.

PSIS

El connector per treballar amb els certificats digitals oferts pel Consorci Administració Oberta de Catalunya ofereix serveis de validació de certificats i signatures.

SGDE

El Servei de Gestió del Document Electrònic o SGDE, és un servei que permet realitzar múltiples operacions amb documents, des de renderitzacions i extraccions de dades de formularis PDF, fins a conversió de formats MS Office a PDF.

Per a qualsevol dubte respecte a l’ús d’aquests o altres connectors de Canigó, podeu possar-vos en contacte amb el CS Canigó obrint una petició al JIRA CSTD al servei CAN o bé enviant un correu a la bústia.