cloud

DaaS i Cloud PC

Aquest article pretén donar una visió del producte Cloud PC (Windows 365) de Microsoft, tot incloent les seves característiques, pros i contres, casos d’ús i novetats.

27-02-2023

NaaS. Visió General

Les fórmules de pagament per ús estan a l'ordre del dia. Les alternatives com SaaS (Software com a Servei), IaaS (Infraestructura com a Servei) o PaaS (Plataforma com a Servei) són cada vegada més conegudes i sol·licitades pel mercat i no és d'estranyar que la xarxa també segueixi aquesta tendència. D’aquí apareix NaaS (Network as a Sevice).

21-11-2022

6G. Visió General

La investigació en les noves tecnologies basades en radiocomunicacions com les xarxes sense fils 6G, donen una visió a futur de com serà el nou món híper connectat i immersiu on es fusionarà el món físic amb el digital. En aquest article es pretén donar una visió general sobre la tecnologia 6G tot destacant les seves característiques i casos d’ús futurs.

20-10-2022

Cloud Printing

El serveis d’impressió al núvol permeten de forma senzilla i fiable la possibilitat de poder imprimir des de qualsevol lloc i qualsevol dispositiu. Aquest article pretén donar una visió general del servei d’impressió al núvol tot destacant les funcionalitats i característiques, els pros i contres i els seus casos d’ús.

25-07-2022

Cloud Native

Natiu en núvol (de l’anglès “Cloud Native”) esdevé un patró d'arquitectura de programari per al desenvolupament d'aplicacions tot atenent a tres principis essencials: escalabilitat, elasticitat i agilitat.

28-01-2020

Serverless Computing o FaaS

Com a evolució dels serveis oferts al nuvol, apareix un nou concepte anomenat FaaS (Function as a service) o Serverless Computing (Informàtica sense Servidor) que proporciona una plataforma que permet als clients desenvolupar, executar i gestionar les funcionalitats de l'aplicació sense la complexitat de construir i mantenir la infraestructura associada al desenvolupament i llançament d'una aplicació.

27-09-2018

Hibridació de l'autenticació i de la gestió d'identitats amb Office365

Arquitectura implementada per a assolir la hibridació de la capa de gestió d'identitats i de control d'accés amb l'Office365 de la Generalitat

15-09-2017

Google Cloud Next 17

Novetats Google Cloud Next 17

27-06-2017
RSS