Publicació versió 3.2.6 Canigó


26-09-2018
Darrera actualització: 26-09-2018

Suport a PostgreSQL

S’ha afegit a Canigó 3.2.6 el suport per la base de dades PostgreSQL mitjançant l’estàndard JPA.

Tot i que la utilització de PostgreSQL es podia fer directament per part dels diferents proveïdors (configurant l’aplicació, i els servidors d’aplicacions als diferents entorns), amb aquesta nova versió de Canigó la configuració s’automatitza i es certifica el suport a aquesta base de dades des del CS Canigó.

Per què PostgreSQL?

PostgreSQL és una BBDD relacional robusta de codi obert, que ofereix un suport ampli de l’estàndard SQL:2011, a més a més d’un gran ventall de característiques opcionals (que no formen part del nucli de l’estàndard).

Les principals característiques són un rendiment especialment bo en consultes complexes (escenaris OLTP/OLAP), compliment ACID estricte, replicació de dades entre diferents servidors, seguretat avançada de dades (rols i encriptació), suport avançat per tipus de dades com per exemple JSON, XML o GIS, consultes de tipus full-text search ràpides, personalització i definició de nous tipus de dades, funcions, operadors, etc.

Suport a MongoDB

S’ha publicat un nou mòdul de Canigó 3 per a connexions amb bases de dades MongoDB. El propòsit del mòdul és proporcionar les utilitats per a realitzat la connexió i interactuar amb MongoDB de forma fàcil.

MongoDB és un programari de codi obert, per a la creació i gestió de base de dades orientada a documents, escalable, d’alt rendiment, i lliure. La base de dades gestiona col·leccions de documents similars al format de dades JSON.

El nou mòdul “canigo.persistence.mongodb” utilitza Spring Data MongoDB i QueryDSL. Es pot trobar informació sobre aquests frameworks a la documentació de referència:

Com amb el mòdul JPA per a bases de dades relacionals, en aquest nou mòdul per a bases de dades MongoDB, es proporcionen les configuracions i funcionalitats per a la generació de consultes de forma fàcil i senzilla.

En cas de tenir qualsevol dubte en l’ús del mòdul de Canigó 3 amb MongoDB podeu consultar la documentació del mòdul publicada al portal, posar-vos posar en contacte amb el CS Caniǵo a través del JIRA CSTD amb una petició de consulta o suport, o bé enviant-nos un correu a la nostra bústia.

Mòdul canigo.persistence.core

Durant la fase de desenvolupament del nou mòdul de persistència de dades amb MongoDB s’ha creat un mòdul tècnic nou amb funcionalitats comunes dels paradigmes relacional/SQL (canigo.persistence.jpa) i noSQL de MongoDB (canigo.persistence.mongodb). Per tant, tots dos mòduls depenen d’aquest.

Plugin Eclipse

El plugin per l’IDE Eclipse, utilitzat a l’entorn de desenvolupament amb Canigó oficial, s’ha actualitzat a la versió 1.7.0 amb la incorporació de les dues noves opcions per configurar la BBDD: PostgreSQL i MongoDB.

Més informació del plugin en aquesta plana del portal.