SIC. Actualització a Nexus 3


08-09-2017
Darrera actualització: 08-09-2017

Actualització del Nexus del SIC

S’ha actualitzat la versió del repositori de dependències del SIC (Nexus) a la versió 3.2.1. Aquest increment de versió respon a la necessitat per part del SIC per gestionar i emmagatzemar nous tipus de dependències. Els tipus de repositoris que suporta el Nexus 3.2.1 són:

  1. Maven 2
  2. NuGet
  3. Registre privat de Docker
  4. NPM
  5. Bower
  6. PyPI
  7. Repositoris Ruby, RubyGems i Gem
  8. Repositoris Raw i webs estàtics Maven

D’aquesta manera s’amplia el nombre de tecnologies que són integrables al SIC.

Canvis respecte a la versió anterior

Les implicacions d’utilitzar aquesta nova versió per al SIC són:

  • Fi de suport a repostoris Maven 1: El format de repositoris Maven 1 s’ha anat abandonant per tota la comunitat en els darrers anys (com per exemple Atlassian al 2012). Amb aquesta actualització, el SIC deixa de donar suport a repositoris Maven 1.
  • Integració de tecnologies Front-End de nova generació: Amb el suport de repositoris bower, juntament amb els de NPM que el SIC ja suportava, es pot realitzar la construcció i desplegament de pràcticament qualsevol tipus de tecnologia Front-End.
  • Els repositoris Maven ja no són navegables per HTML: Els repositoris al Nexus 3 ja no són navegables com ho eren al Nexus 2. Es pot seguir descarregant els artefactes a partir de la URL d’on es troben, però les estructures de carpetes de repositoris i grups no són accessibles des del navegador web. L’alternativa és seguir el següent procediment:
    1. Accedir directament a l’aplicació web del Nexus (https://hudson.intranet.gencat.cat/nexus/). El Nexus 3 no està integrat amb GICAR i per tant no s’ha de fer login. Tindreu accés a tots els repositoris públics de forma anònima.
    2. Per a navegar, a partir de l’opció del menú de l’esquerra Browse. Es pot navegar a través Assets o Components.
    3. Per a fer cerques d’artefactes, cal utilitzar el buscador a la part superior central de l’aplicació:

Exemple de cerca al Nexus 3

Per a més detalls, teniu tota la informació disponible al Manual d’Usuari del SIC.