SIC. Multi-CPD - Desplegaments a CPD4-TSystems


30-04-2015
Darrera actualització: 30-04-2015

El SIC - Multi CPD basat en l’arquitectura Master/Slave de Jenkins ja s’ha com****ençat a implantar. El primer CPD on s’ha posat en marxa el Slave de Jenkins per als desplegaments d’aplicacions ha estat a CPD4-TSystems. Aquest slave és controlat pel Jenkins Master (CPD1-HP), el qual li delegarà el desplegament de les aplicacions ubicades a CPD4-TSystems.

Els avantatges d’aquesta arquitectura Master/Slave són els següents:

  • Distribució de la càrrega de treball: l’execució de les tasques (jobs) es realitza en els slaves.
  • Reduïr el tràfic a XCAT: els artefactes es promouen entre entorns dins el CPD.
  • Minimitzar les connectivitats entre CPDs: el master només necessita connexió ssh amb els slaves. L’execució de les tasques per el desplegament la realitzen els slaves dins els CPDs.
![SIC_MultiCPD_Slave_CPD4.png](/images/news/SIC_MultiCPD_Slave_CPD4.png)

Destacar que entre els diferents slaves i el master hauran de sincronitzar-se certes dades (artefactes resultat, logs execució, …). D’aquesta manera el master centralitza tota la informació i pot presentar-la a l’usuari al Portal de Jenkins.

Es recorda el procediment per a poder realitzar desplegaments de les aplicacions des de SIC:

  • Custodiar el codi font de l’aplicació al SVN del SIC. Si encara no es disposa d’un espai per el codi de diàleg demanar-ne la creació enviant el “Formulari d’alta d’aplicació per a la Custòdia de codi al SIC” que podeu trobar dins la secció de Documentació del SIC al Portal de Frameworks i Solucions d’Arquitectura.
  • Demanar l’alta de jobs a Jenkins mitjançant el “Formulari d’alta d’aplicació per al Portal d’Integració Contínua (Jenkins)” disponible també en la secció de Documentació del SIC.

Aquests formularis s’ha d’obrir una petició Remedy pel responsable de l’aplicació (persona dins el CTTI o d’un Departament).

Per a obtenir més informació relativa al SIC podeu accedir a la secció SIC dins el Portal de Frameworks i Solucions d’Arquitectura. Per consultes o suport preferiblement fer una petició al Servei SICQ del JIRA CSTD o bé s’ha d’obrir una petició Remedy.