Canigó. Com crear manualment projectes amb Canigó 3.4

Darrera actualització: 17-12-2021

Introducció

L’objectiu d’aquest article és mostrar com generar projectes amb Canigó 3.4 de forma manual sense fes ús del plugin de Canigó.

Justificació

Pròximament Canigó 3.4 deixarà de tenir suport i la versió amb suport serà Canigó 3.6. Un cop publicada l’actualització del plugin, únicament es podrà generar projectes Canigó 3.6 mitjançant aquesta eina. No obstant això, si es necessita crear projectes amb Canigó 3.4, podeu utilitzar aquesta guia per a generar projectes de forma manual i incorporar-ne els mòduls necessaris.

Podeu consultar les versions amb suport al Roadmap de Canigó.

Creació de projectes

El plugin de Canigó de l’Eclipse utilitza l’archetype Maven per a generar els projectes amb el Framework Canigó. Per la qual cosa, per a crear projectes amb Canigó 3.4 caldrà utilitzar l’archetype Maven del plugin directament, mitjançant una instrucció Maven com es mostra a continuació:

mvn archetype:generate \
   -DarchetypeGroupId=cat.gencat.ctti \
   -DarchetypeArtifactId=plugin-canigo-archetype-rest \
   -DarchetypeVersion=1.6.10 \
   -DartifactId=Prova \
   -DgroupId=cat.gencat \
   -Dversion=1.0.0 -B

On caldrà indicar:

  • -DarchetypeVersion: versió de l’archetype per Canigó 3.4, consultar la versió als entregables de Canigó 3.4

  • -DartifactId: nom del projecte

  • -DgroupId: nom del grup del projecte

  • -Dversion: versió del projecte

  • -B: permet especificar que es vol generar el projecte amb batch, és a dir, que s’encarregui de crear el projecte sense preguntar

Incorporació de mòduls

Un cop creat el projecte, podeu incorporar els mòduls de Canigó manualment tal com es detalla a cada mòdul a la documentació de Canigó tenint present el rang de versions dels mòduls per a Canigó 3.4. Podeu consultar la matriu de compatibilitats 3.4.

Referències

Per a més informació sobre el archetype de Maven podeu consultar: https://maven.apache.org/guides/introduction/introduction-to-archetypes.html.