Canigó. Publicació nova versió 3.6.4


13-04-2022
Darrera actualització: 13-04-2022

S’ha alliberat la versió 3.6.4 del Framework Canigó per a actualitzar org.springframework de 5.3.9 a 5.3.18, org.springframework.boot de 2.5.4 a 2.5.12 i spring.security de 5.5.2 a 5.6.2 amb l’objectiu de corregir la vulnerabilitat detectada.

Podeu consultar l’abast complet de les noves versions a les Release Notes 3.6.

Introducció Spring

Spring Framework és un marc d’aplicació de codi obert per a la plataforma Java les característiques de la qual poden ser utilitzades per qualsevol aplicació

Vulnerabilitat Spring4Shell

El passat 29 de març es va publicar una nova vulnerabilitat d’execució remota de codi que afecta a Spring Core, un framework que permet el desenvolupament d’aplicacions web amb Java i, l’explotació de les quals permetria a atacants executar remotament codi arbitrari en els sistemes de la víctima per mitjà d’una petició no autenticada d’HTTP.

Aquesta vulnerabilitat és coneguda sota el nom de Spring4Shell o SpringShell i afecta a spring-core que, segons els investigadors de Praetorian, es tracta d’un bypass per a una CVE més antiga CVE-2010-1622 que, a causa d’una característica de JDK9, pot haver estat restablerta.


Les vulnerabilitats detectades són les següents:

  • Spring4Shell CVE-2022-22965: es tracta d’una vulnerabilitat crítica que permet l’execució remota de codi arbitrari en els sistemes de la víctima per mitjà d’una petició no autenticada d’HTTP.

  • CVE-2022-22963: es tracta d’una vulnerabilitat de gravetat mitjana a Spring Cloud Function que pot ser explotada per accedir als recursos locals.

  • CVE-2022-22950: es tracta d’una vulnerabilitat de DoS de gravetat mitjana que afecta a Spring Framework.

S’ha publicat la versió 5.3.18 d’org.springframework, la versió 2.5.12 d’org.springframework.boot i la versió 5.6.2 d’spring.security per a mitigar aquestes vulnerabilitats.

Per més informació podeu consultar Spring Framework RCE.


Des de l’Agència de Ciberseguretat de la Generalitat s’han considerat aquestes vulnerabilitats com a crítiques i d’un potencial gran impacte, recomanant als usuaris i administradors de sistemes que prenguin mesures de forma urgent.

Canigó 3.6.4

S’han publicat tots els mòduls del Framework Canigó 3.6 perquè passin a fer ús de la versió 5.3.18 de org.springframework, la versió 2.5.12 de org.springframework.boot i la versió 5.6.2 d’spring.security per a mitigar aquestes vulnerabilitats alliberant la corresponent nova versió 3.6.4.

Podeu consultar la informació de les versions a: Binaris Canigó 3.6.

Podeu consultar les matrius de compatibilitat de cada mòdul a: Matriu compatibilitat Canigó 3.6.

Des de CS Canigó es recomana actualitzar-se de forma urgent a aquestes versions de Canigó per a resoldre aquestes vulnerabilitats.Per qualsevol dubte relatiu a aquesta nova versió del Framework Canigó us podeu posar en contacte amb el CS Canigó al servei CAN del JIRA CSTD o enviant-nos un correu electrònic a la bústia del CS Canigó.