Canigó. Actualització archetype 1.6.5 i plugin eclipse 1.7.7


25-03-2020
Darrera actualització: 25-03-2020

Introducció

Dins dels lliurables de Canigó hi consten l’archetype i el plugin de l’Eclipse. Seguint l’objectiu de CS Canigó de proporcionar facilitadors per a la creació de projectes Canigó als desenvolupadors d’aplicacions, s’han actualitzat ambdós lliurables per a generar projectes amb Canigó 3.4.3. Podeu consultar l’abast complet de la nova versió del marc de treball a les Release Notes, apartat Canigó 3.4.3.

  • L’archetype és una eina Maven que facilita la creació de projectes seguint una plantilla. Utilitzant l’arquetipus i executant un goal de maven obtenim un projecte Canigó amb una base preconfigurada i preparada per a incorporar-li noves funcionalitats.

  • El plugin és un connector desenvolupat específicament per a l’IDE Eclipse que permet afegir-hi menús contextuals per a la creació de projectes Canigó utilitzant l’arquetipus de Maven, a més de permetre afegir mòduls a un projecte creat i amb una configuració per defecte. D’aquesta manera, podem crear un projecte amb l’Eclipse i afegir-l’hi els mòduls necessaris obtenint un projecte preparat per al marc de treball Canigó i estalviant temps als desenvolupadors.

Novetats archetype

La versió 1.6.5 de l’arquetipus de Canigó incorpora les següents novetats respecte a la versió anterior:

  • Revisió de l’estat dels mòduls a partir de l’anàlisi del seu estat, les seves funcionalitats i els testos associats

  • Actualització del mòdul de Seguretat SAML, incorporant l’opció d’autorització per Gicar

Novetats plugin d’Eclipse

La nova versió 1.7.7 del plugin utilitza la versió 1.6.5 de l’arquetipus de Canigó per a generar projectes amb Canigó 3.4.3 i s’han modificat les opcions en afegir el mòdul de seguretat. A continuació s’explica el seu funcionament.

Es proporcionen tres opcions:

  • Si es vol token, amb les possibles respostes: Si/No

  • El proveïdor que volem fer servir, amb les possibles respostes: Arxiu/BBDD/Gicar/Saml (si es vol seguretat amb token) o Arxiu/BBDD/Gicar (si no es vol amb token)

  • La forma d’autorització, amb les possibles respostes: BBDD/Gicar, només si el proveïdor es Gicar o Saml


A la versió 1.7.7 del plugin s'ha afegit l'opció d’autorització per Saml i per Gicar de forma que, segons l'opció seleccionada, el plugin modificarà els fitxers del projecte `WebSecurityConfig.java` i `app-custom-security.xml` per a configurar la seguretat del projecte segons les opcions seleccionades.
Per a instal·lar o actualitzar la versió del plugin és necessari seguir els passos descrits a la secció "Instal·lació" del [Plugin Canigó per a Eclipse](/canigo-download-related/plugin-canigo/#instal-lació).

Documentació

Teniu disponible la següent documentació: