Canigó. Plantilla aplicació REST+HTML5/Js


01-09-2015
Darrera actualització: 01-09-2015

Des del CS Canigó es recomana utilitzar arquitectures client/servidor desacoblades basades en serveis REST i HTML5/JS (comunicat Agost 2015). Per el frontend es dóna llibertat a utilitzar la tecnologia desitjada sempre que compleixi el PIV de Gencat.

A partir de la versió 1.2.1** del Plugin de Canigó per Eclipse es pot generar l’esquelet d’una aplicació Canigó 3.1 amb arquitectura REST+HTML5/Javascript.A la plantilla que es crea amb el plugin, la part frontend corrersponent a un CRUD (Create-Read-Update-Delete) molt bàsic es troba realitzada amb HTML5/Javascript. No s’ha utilitzat cap llibreria de frontend (AngularJS, Bootstrap, EmberJS…), ja que és decisió de l’usuari triar la tecnologia més adient per la seva aplicació.

Al HowTo publicat [aquest mes](/related/canigo/howto/Canigo - HowTo - Generacio aplicacio Canigo 3.1 amb plugin Eclipse.pdf) es descriu com fer la instal·lació de l’última versió del plugin (1.4.0) i la creació de l’esquelet d’una aplicació Canigó.

Respecte a les tecnologies emprades a Canigó 3.1 per al backend les més rellevants són les següents:

  • Spring MVC 4.1.0.RELEASE : Framework Web basat en el patró Model-View-Controller.
  • Spring Security 4.0.0.M2: Framework que té la funció de proporcionar tant funcions d’autenticació com d’autorització a aplicacions Java.
  • JPA (Java Persistence API) 2.1: Busca la manera d’unificar les utilitats que proporcionen un mapeig objecte-relacional. La implementació de JPA per defecte a Canigó 3.1 és Hibernate versió 4.3.6.

Recordar la Taula de compatibilitat de versions del plugin segons la versió d’Eclipse:

Versió Plugin Versió Eclipse
1.2.1 Helios (3.6.1)
1.3.1 Luna (4.4)
1.4.0 Mars (4.5)