|
![]() |
|
|
Frameworks i Solucions d'Arquitectura Comunicats Anteriors | |
|
SIC. PHPDurant el mes de Febrer s'ha dotat al SIC dels processos necessaris per poder fer desplegaments d'aplicacions PHP en entorns corporatius. A la secció de Documentació del SIC del Portal de Frameworks i Solucions d'Arquitectura podeu trobar noves versions dels següents documents:
- Formulari d'alta d'aplicació per al Portal d'Integració Continua (Tasques al Jenkins): en aquest formulari s'ha afegit una nova pestanya "PHP-Desplegament" amb els camps necessaris pel desplegament d'aplicacions PHP en entorns d'INT, PRE i PRO.
- Manual d'Integració: afegit detall dels requeriments per la integració d'aplicacions PHP al SIC. - Manual d'Usuari: afegida informació per l'ús de Jenkins per tal de fer desplegaments d'aplicacions PHP amb el SIC. La custòdia de codi d'aplicacions PHP ja era permesa i amb l'afegit dels desplegaments es proveeix al SIC de la possibilitat de gestionar el cicle de vida d'aplicacions desenvolupades amb aquesta tecnologia. Destacar que de la mateixa manera que amb aplicacions JEE, també es permet l'execució de scripts de bases de dades Oracle en els desplegaments automàtics a INT. Per PRE i PRO, els procediments de desplegament són semi-automàtics amb lliurament per sFTP d'artefactes a CPD i enviament de correu de sol·licitud de desplegament a SAU CTTI.
A continuació es mostra un diagrama amb el funcionament global del SIC per aplicacions PHP:
Figura 1. PHP al SIC
Comentar que en el roadmap del SIC està l'execució de scripts SQL/PLSQL en MySQL donada la seva presencia en el stack LAMP (Linux - Apache HTTP Server - MySQL- PHP).
Per qualsevol dubte referent a la integració d'aplicacions PHP al SIC podeu fer una petició de consulta al servei SICQ al JIRA CSTD o obrint una petició Remedy de consulta al SIC.
Canigó. Captcha en aplicacions Canigó 3 Els Captcha són tests utilitzats per a diferenciar entre persones i robots que tracten d'evitar un mal ús de les aplicacions per part de robots/programes automàtics. En aplicacions Canigó els Captcha poden resultar molt útils per a validar que s'està fent un ús correcte de les accions destinades a l'usuari final de l'aplicació com per exemple omplir i enviar formularis.
Des del CS Canigó recomanem l'ús de Google ReCaptcha degut a la senzillesa de la seva implementació, la facilitat d'ús per a l'usuari final de l'aplicació i la seguretat que proporciona. Google ReCaptcha és una evolució dels Captcha originals que fa més difícil per als programes OCR el reconeixement de les paraules a introduir.
![]() Figura 2. Exemple de Captcha Per qualsevol dubte referent a la integració dels Captcha a les aplicacions Canigó podeu fer una petició de consulta al servei CAN al JIRA CSTD o adreçar-vos a la bústia oficina-tecnica.canigo.ctti@gencat.cat.
|
Notícies
Des de l'equip del CS Canigó estem treballant en la implantació del SIC Multi-CPD per tal de permetre de la forma més òptima possible el desplegament de les aplicacions en els diferents CPDs corporatius. En propers comunicats s'indicarà el model definitiu implantat i el detall del seu funcionament.
S’ha publicat al programa d’identificació visual de la Generalitat de Catalunya (PIV) una nova guia d’estil gràfic gencat per al desenvolupament de webs amb disseny adaptatiu (responsive web design) de la Generalitat de Catalunya. Aquesta guia pot ser utilitzada per al desenvolupament de noves aplicacions fetes amb Canigó.
La següent gràfica mostra l'evolució de peticions per mètode durant l'any 2014 i començament del 2015 a l'entorn de PRO d'eFormularis:
![]() |