Canigó. Certificació versió 3.4.1 amb servidors full de ruta


10-12-2019
Darrera actualització: 10-12-2019

Introducció

El mes de Març es va publicar la nova versió 3.4.0 de Canigó, vegeu la notícia Canigó. Publicació versió 3.4.0, aquesta versió incorpora una gran actualització de les llibreries utilitzades a Canigó, passant a utilitzar Spring 5 i Spring Boot 2.

El passat mes de setembre es va publicar la nova versió 3.4.1 de Canigó on s’ha realitzat l’actualització de les llibreries a versions sense vulnerabilitats públiques i amb l’actualització dels mòduls d’Antivirus i SSC. Des de CS Canigó s’ha certificat el correcte funcionament d’una aplicació amb aquesta nova versió del framework amb els servidors d’aplicacions suportats en el full de ruta del CTTI actuals. Aquesta aplicació contenia un CRUD de serveis rest utilitzant una base de dades H2, el mòdul de seguretat amb JWT i autenticació amb GICAR. S’ha generat amb el Plugin Canigó per a Eclipse.

Servidors full de ruta

Els servidors d’aplicacions suportats actualment en el full de ruta del CTTI són:

Servidor d’aplicacions Versió suportada
Tomcat 9.0
Weblogic 12.2.x
WebSphere 9.0
JBoss EAP 7.x

Per a la certificació dels diferents servidors d’aplicacions s’han modificat les propietats de la jvm que inicien els servidors d’aplicacions incorporant:

-Dentorn=loc -Dapplication.defaultLanguage=ca_ES -Dspring.main.allow-bean-definition-overriding=true

Tomcat

Per a la certificació s’ha utilitzat la versió 9.0.24 i no s’ha requerit cap altra modificació.

Weblogic

Per a la certificació s’ha utilitzat la versió 12.2.1.3 i no s’ha requerit cap altra modificació.

WebSphere

Per a la certificació s’ha utilitzat la versió 9.0.0.10 i ha estat necessari modificar el “Class loading and update detection” de l’aplicació en el WebSphere amb les opcions:

  • Select Classes loaded with local class loader first (parent last).

  • Single class loader for application.

Seguint la secció “Configuració a WebSphere” del how to Desplegar una aplicació Canigó 3.2 a WebSphere 8.5.5

JBoss

Per a la certificació s’ha utilitzat la versió EAP 7.1. Per un bug en la versió del JBoss utilitzada, resolt a la versió JBoss EAP 7.9, https://issues.jboss.org/browse/JBPM-7454, ha estat necessari modificar l’arxiu /src/main/resources/config/persistence/persistence.xml amb el llistat d’entitats del nostre model.