Frameworks i Solucions d'Arquitectura Comunicats Anteriors | ||
|
Canigó. Publicació serveis core Canigó 3.1.0El passat més d'Octubre s'ha iniciat la publicació de noves versions de serveis de Canigó 3.1.0. Aquesta nova versió de Canigó 3 té com a principal objectiu actualitzar les versions de les llibreries base, és a dir, fer un upgrade tecnològic. A continuació es mostra una taula amb la informació d'aquest upgrade per els serveis core ja publicats:
Nota: la resta de serveis de suport i connectors seran publicats durant aquest mes de Novembre.
Aquesta nova versió 3.1.x del framework Canigó persegueix també altres objectius a més de l'upgrade tecnològic: - unificar dependències entre diferents serveis i connectors per tal de minimitzar conflictes de llibreries entre ells - revisió de dependències per minimitzar conflictes de llibreries en el desplegament a servidors JEE del full de ruta de CTTI - facilitar l'ús d'altres frameworks per la capa de presentació a més de Richfaces (Canigó 3.0.x)
El motiu d'aquest últim punt és donar llibertat per a què cada aplicació pugui escollir la tecnologia de presentació que consideri més adient sempre que es compleixi el PIV (Programa d'Identificació Visual). Enumerem les tecnologies contemplades per el CS Canigó i les recomanacions per el seu ús: - HTML5/JS+REST Noves aplicacions: aquesta és l'opció recomanada per noves aplicacions per les quals la tecnologia escollida per la presentació sigui HTML5/JS i comunicació amb servidor via serveis REST. Des del CS Canigó promovem el seu ús ja que proporciona una arquitectura client/servidor desacoblada. Migració d'aplicacions: aquesta opció té un impacte elevat per la migració d'aplicacions Canigó 3.0.x ja que suposa un canvi a l'arquitectura de l'aplicació. - Primefaces Noves aplicacions: aquesta és l'opció recomanada per noves aplicacions per les quals la tecnologia escollida per la presentació sigui JSF. Migració d'aplicacions: aquesta és una opció vàlida per la migració d'aplicacions Canigó 3.0.x a Canigó 3.1.x amb un impacte mitjà. - Richfaces Noves aplicacions: aquesta és l'opció menys recomanable per noves aplicacions, ja que Primefaces és actualment la llibreria de components JSF de referència. Migració d'aplicacions: aquesta és l'opció recomanada per migracions d'aplicacions Canigó 3.0.x a Canigó 3.1.x ja que té un impacte mínim. Per aquest comunicat des del CS Canigó hem preparat un HowTo per descriure els passos necessaris per tal d'utilitzar Primefaces a partir de la plantilla de projecte Canigó 3.0.x creada amb el plugin (v1.1.0) d'Eclipse. En cas de voler treballar amb la versió de Canigó 3.1.x s'ha de tenir en compte que cal actualitzar els intervals Maven per les dependències pròpies de Canigó. SIC. Migració aplicacions a nou modelUn cop implantat el nou model TIC al SIC, durant les pròximes setmanes començarà la fase de migració de les aplicacions ja existents al SIC segons l'antic model per adaptar-les al nou. Aquesta migració no s'efectuarà de manera massiva sinó que s'efectuarà per blocs d'aplicacions.
El procés que se seguirà per dur a terme aquesta migració és el següent:
|
Notícies
La transformació de l'entorn de PRO del SGDE, compost pels serveis STD i eFormularis, s'ha ajornat sense data prevista de resolució. Per tant, la data del 5/11 s'ha posposat fins a proper avís.
Sol·licitem a tots aquells integradors dels serveis STD i eFormularis que encara no han informat el resultat de les proves en el nou entorn de PRE que ho facin com més aviat millor enviant un correu a la bústia oficina-tecnica.canigo.ctti@gencat.cat
El passat mes de Setembre es va realitzar la creació de forma massiva d'espais per codi de diàleg al SVN del SIC amb la finalitat que les aplicacions puguin custodiar el seu codi segons el nou model TIC. Des de llavors ja han estat 225 les aplicacions que han estat donades d'alta al SIC per fer ús d'aquests espais: AAM (1), ATC (1), CLT (23), CTT (1), EAPC (1), ECO (5), EMO (1), ENS (117), PRE (1) i TES (74).
Es preveu que segueixi aquest elevat nombre d'altes d'aplicacions al SIC donat que el lliurament del codi al SVN del SIC és un dels requeriments dins el procés de transformació de les aplicacions.
Destacar que durant el mes d'Octubre hi ha hagut un increment molt significatiu d'activitat a l'Autoservei Adobe a l'entorn PROductiu d'eFormularis:
|