SIC. PHP


05-03-2015
Darrera actualització: 05-03-2015

Durant el mes de Febrer s’ha dotat al SIC dels processos necessaris per poder fer desplegaments d’aplicacions PHP en entorns corporatius. A la secció de Documentació del SIC del Portal de Frameworks i Solucions d’Arquitectura podeu trobar noves versions dels següents documents:

  • Formulari d’alta d’aplicació per al Portal d’Integració Continua (Tasques al Jenkins): en aquest formulari s’ha afegit una nova pestanya “PHP-Desplegament” amb els camps necessaris pel desplegament d’aplicacions PHP en entorns d’INT, PRE i PRO.
  • Manual d’Integració: afegit detall dels requeriments per la integració d’aplicacions PHP al SIC.
  • Manual d’Usuari: afegida informació per l’ús de Jenkins per tal de fer desplegaments d’aplicacions PHP amb el SIC. La custòdia de codi d’aplicacions PHP ja era permesa i amb l’afegit dels desplegaments es proveeix al SIC de la possibilitat de gestionar el cicle de vida d’aplicacions desenvolupades amb aquesta tecnologia. Destacar que de la mateixa manera que amb aplicacions JEE, també es permet l’execució de scripts de bases de dades Oracle en els desplegaments automàtics a INT. Per PRE i PRO, els procediments de desplegament són semi-automàtics amb lliurament per sFTP d’artefactes a CPD i enviament de correu de sol·licitud de desplegament a SAU CTTI.

A continuació es mostra un diagrama amb el funcionament global del SIC per aplicacions PHP:

![PHP](/images/news/SIC_PHP.png)

Comentar que en el roadmap del SIC està l’execució de scripts SQL/PLSQL en MySQL donada la seva presencia en el stack LAMP (Linux - Apache HTTP Server - MySQL- PHP).

Per qualsevol dubte referent a la integració d’aplicacions PHP al SIC podeu fer una petició de consulta al servei SICQ al JIRA CSTD o s’ha d’obrir una petició Remedy de consulta al SIC.